У "Батьківщині" сподіваються, що Путін і Європа допоможуть Тимошенко

Вівторок, 27 грудня 2011, 09:57

У "Батьківщині" розраховують, що Юлія Тимошенко може вийти на свободу навесні 2012 року завдяки позиції Європи й зміні влади в Росії.

Така думку висловив газеті "Сегодня" один із БЮТівців.

"У березні 2012 року в Росії пройдуть президентські вибори. Хто переможе – ми розуміємо. Враховуючи, що газові переговори Путіна й нинішньої влади йдуть зі скрипом, можна припустити, що відносини Януковича й Кремля будуть тільки погіршуватися", - зазначив він.

"Другий момент: до кінця весни Європейський суд із прав людини винесе вердикт Тимошенко – причому одразу по двох справах. Яким він буде – ми теж можемо здогадуватися", - продовжив співрозмовник видання.

"Тобто Янукович ризикує опинитися між молотом і ковадлом. З одного боку, він втратить підтримку Росії, з іншого боку – отримає санкції з рук Заходу", - вважає представник "Батьківщини".

На його думку, раніше ввести санкції європейцям заважало те, що формально для цього не було приводу.

"Так, вони не згодні з рішенням суду і так далі. Але вони ж не можуть втручатися. А ось якщо країна не виконує рішення Євросуду – це вже може бути приводом для введення санкцій. І тоді на нашу владу почнуть діяти через Кіпр, Швейцарію і так далі", - вважає представник "БЮТ-Батьківщини".

Зі свого боку, політолог Вадим Карасьов дає цьому сценарію "50% на 50%".

"Європа буде поводитися дуже обережно, щоб не втратити Україну. З іншого боку, і Янукович буде обережний – йому зовсім не хочеться стати Лукашенком. І що робити з Юлею, буде вирішуватися ближче до весни: залежно від геополітичної ситуації, від ситуації в опозиції", - сказав він.

"Наприклад, її можуть випустити, щоб розколоти опозиційні лави, забрати рейтинг у Яценюка. Хоча не факт, що вона не зуміє згуртувати опозицію. Словом, усе буде вирішуватися пізніше. Думаю, у влади зараз немає чіткого плану, що робити з Юлею", - додав Карасьов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування