МЗС визнав безсилля перед Білоруссю

Вівторок, 27 грудня 2011, 14:00

МЗС безсило вимагати щось від влади Білорусі в ситуації з можливими знущаннями над активістками жіночого руху Femen у цій країні.

Про це на брифінгу сказав директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин, передають Українські новини.

За його словами, українки, що постраждали в ході інциденту, не зверталися з відповідними заявами до компетентних білоруських органів, і тому "робити ноти протесту немаэ сенсу в цій ситуації".

Реклама:

У той же час Волошин висловив невдоволення тому, що в Білорусі немає розслідування інциденту з активістками Femen.

"Ми незадоволені тим, що немає розслідування інциденту", - заявив він.

"Але підстав для того, щоб обвинувачувати офіційну білоруську владу, крім того, що на її території мають місце факти бандитизму, немає", - сказав Волошин.

ВІДЕО ДНЯ

На закінчення він підкреслив, що після інциденту білоруська влада заявляла про непричетність до того, що сталося.

Нагадаємо, 19 грудня Femen заявив про зникнення 4 активісток у Білорусі. У той день вони провели біля будинку КДБ у Мінську акцію з вимогою звільнити політв'язнів.

Згідно з заявою жіночого руху, співробітники міліції й КДБ Білорусі кинули трьох активісток руху голими в лісі без документів. Через два дні вони повернулися в Україну.

Білорусь спростувала інформацію, що їх вивозив КДБ Білорусі.

Тим часом, екс-посол України в Білорусі Роман Безсмертний вважає, що офіційний Київ міг би знизити рівень свого представництва в Мінську після інциденту з Femen, відкликавши для консультацій посла.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування