Яценюк вимагає від Януковича заветувати бюджет

Вівторок, 27 грудня 2011, 16:37

Арсеній Яценюк вимагає від Віктора Януковича застосувати право вето на закон "Про державний бюджет на 2012 рік".

Про це повідомляє прес-служба "Фронту змін".

"Цей бюджет є антисоціальним, він не вирішує жодної економічної проблеми, які стоять перед Україною, і спрямованим винятково на подальше збагачення купки наближених до влади осіб", - сказав Яценюк.

Арсеній Яценюк заявляє, що уряд має можливість маніпулювати державними фінансами та здійснювати виплати одним категоріям пільговиків за рахунок інших.

Крім того, як вважає політик, цей бюджет не забезпечує всіх соціальних виплат, які передбачені законодавством.

На думку Яценюка, зростання рівня мінімальних пенсій та зарплат відбуватиметься повільніше, ніж зростання цін. Окрім того, за словами депутата НУ-НС, бюджетом передбачено скорочення фонду оплати праці на 15,6 млрд грн.

Арсеній Яценюк вважає неприпустимим збільшення порівняно з минулим роком витрат на владу на 6 мільярдів гривень поряд із зменшенням на 2,3 мільярда гривень фінансування охорони здоров’я.

"Бюджет на 2012 рік дає можливість грабувати бюджетні кошти, як їх грабували минулого року під приводом підготовки до Євро-2012", - підкреслив лідер "Фронту Змін".

Окрім того, закон про державний бюджет не може вносити зміни в інші закони України, заявив Арсеній Яценюк.

"У держбюджеті задекларований дефіцит у 25,1 млрд грн. Проте ще 31,7 млрд грн. складе прихований дефіцит бюджету. За цим бюджетом країна продовжить жити в борг та набирати нових кредитів – обсяг державних запозичень прогнозується на рівні 98,5 млрд грн., а загалом державний борг зросте до 415,3 млрд грн", - зазначив він.

Крім того, бюджет не вирішує питання скасування пільг чиновникам, переконаний Арсеній Яценюк. Опозиція вимагає скасування пільг для всіх можновладців, а не тільки для колишніх народних депутатів, якими вони й так не користуються. Відповідний закон внесений опозиційними депутатами до Верховної Ради.

"Ми вимагаємо ухвалення цього закону іще на поточній сесії", - заявив лідер "Фронту Змін".

Він також вимагає скорочення витрат на президента, Кабінет міністрів, Верховну Раду та силові структури до рівня 2009 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування