У новорічну ніч сніг буде лише в Карпатах

Середа, 28 грудня 2011, 13:52

У новорічну ніч в Україні температура повітря коливатиметься від 0 до -10°C.

Про це на брифінгу у середу сказав директор Українського гідрометеоцентру Микола Кульбіда, повідомляє прес-служба МНС.

Так, у ніч з 31 грудня на 1 січня температура повітря у західних регіонах України сягатиме -10°C, у східних областях та Криму залишатиметься близько 0°C, у центральних, північних та південних областях – від -1 до -6°C.

За словами Кульбіди, в грудні і до середини січня найактивніші циклонічні утворення переміщатимуться північною частиною Європи і лише частково зачіпатимуть Україну, що становитиме загрозу небезпечних стихійних явищ.

Внаслідок цього і в Україні, і у більшій частині Європи переважає тепла і малосніжна погода.

"Сніг лежить у Карпатах, здебільшого сніговий покрив сягає там 30 см, подекуди навіть 1 м. Отже, громадяни зможуть святкувати новорічні і різдвяні свята у Карпатах за нормальних умов і гарно там відпочити", - сказав Кульбіда.

1 січня Україна проведе без суттєвих опадів, лише у північних і західних областях можливий дуже слабких сніг.

2 числа посилиться інтенсивність опадів у західних і північних регіонах, 3 січня – на півдні і південному сході, де можливий сильний сніг, але мокрий і з дощем.

Також в Україні очікується посилення вітру до 15-18 м/с.

Під час свят синоптики не прогнозують природних явищ, які загрожуватимуть створенню надзвичайної ситуації. Можлива ожеледиця на дорогах та налипання мокрого снігу на дроти електромережі.

З метою своєчасного попередження населення і структур, які реагують на надзвичайні ситуації, під час свят усі гідрометеорологічні станції в країні чергуватимуть цілодобово, повідомили в МНС.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування