Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонал" каже, що з депутатським житлом коїться "неймовірне"

Четвер, 29 грудня 2011, 08:29

"Регіонал" Олександр Чорноморов каже, що деякі депутати отримують житло двічі, а деякі його продають.

Про це він сказав, коментуючи інформацію про те, що жоден із нардепів минулих скликань не повернув у власність держави, пише "Сегодня".

Видання нагадує, що 17 квартир на вул. Срібнокільській, 24, розіграли між 120 народними депутатами останнього скликання як службові. Депутати намагалися перевести їх у приватну власність, але парламент на це не пішов.

"Взагалі із цим житлом коїться неймовірне", - каже Чорноморов, один із тих 17-ти, хто отримав житло.

"По-перше, у будинку Раді виділили 49 квартир. Потім з'явилися якісь 14 інвесторів, які заплатили по 5 тис. грн за кв. метр і отримали квартири у приватну власність. Деякі з них – це самі депутати, але їх імена ретельно приховуються. Та ось питання: куди ж поділися ще 18 квартир, кому пішли?", - заявив "регіонал".

"Усі випускають пару на депутатів, і ніхто не говорить про те, що левова частка житла йде у власність чиновників. Хоча, дійсно, деякі нардепи умудряються отримувати житло двічі, багато хто не живе в цих квартирах – продають", - визнав він.

Що ж стосується службового житла, то Чорноморов сказав: "Усього Рада роздала 200 квартир, із яких лише 2 повернулися державі. Якби апарат ВР хотів навести в цьому лад – він би це зробив. А так – це все розмови".

Раніше керівник справами апарата ВР Григорій Сітайло розповів, що жоден із нардепів минулих скликань не повернув у власність держави службове житло.

У 2009 році нардепам роздали 17 службових квартир, ще 26 обжили депутати V скликання (2006-2007 роки), але тоді квартири їм видали для постійного проживання. Що ж до I-IV скликань, то по них поки даних немає.

Нардеп I скликання Олександр Барабаш згадує: "З 1992 і десь по 2000 рік депутати отримували службове житло. Хоча вже тоді багато хто пробував перевести його в особисту власність. Пізніше в закон внесли поправки, і депутатам стали видавати або квартиру на постійній основі, або грошову компенсацію".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування