МЗС обіцяє зробити все, щоб вибори моніторили якісно

Четвер, 29 грудня 2011, 11:18

Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко вважає, що парламентські вибори в жовтні 2012 року, доведуть існування демократії в Україні.


Про це він сказав в інтерв'ю "Інтерфакс".

"Думаю, що найважливішим індикатором наявності в країні дієздатної конкурентної демократії, є якість проведення виборів", - сказав він.

Грищенко додав, що під час парламентської кампанії в Україні 2012 року всі партнери зможуть переконатися в тому, що в Україні є й відповідальна перед виборцями влада, і сильна опозиція.

"МЗС, у свою чергу, буде робити все від нього залежне, щоб виборчий процес став об'єктом якісного й неупередженого моніторингу з боку тих міжнародних структур, які традиційно забезпечують спостереження за виборами", - сказав він.

"Упевнений, після жовтня 2012 року політичні передумови для спроб пригальмовувати євроінтеграційні устремління України в наших західних партнерів зникнуть", - сподівається Грищенко.

Як відомо, Україна і ЄС на саміті 19 грудня в Києві заявили про завершення переговорів щодо Угоди про асоціацію, у тому числі щодо створення зони вільної торгівлі.

Після цього європейська сторона заявила, що подальше підписання й ратифікація документа будуть залежати від внутрішньополітичної ситуації в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування