Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Донецькі чорнобильці прикрасили ялинку побажаннями Януковичу "здохнути"

Четвер, 29 грудня 2011, 12:12

У Донецьку чорнобильці принесли під будівлю місцевого Пенсійного фонду ялинку і повісили на неї ксерокопії невиконаних рішень судів щодо виплати їхніх пенсій та пільг.

Біля будівлі Пенсійного фонду зібралося близько 100 протестувальників чорнобильців, повідомляють "Новости Донбасса".

На кількох ксерокопіях написано "Янукович, ти зрадив свій народ!" і "Янукович! Щоб ти здох!".

Фото з Facebook Олександра Аргата

За словами голови ініціативної групи донецьких чорнобильців Володимира Деркача, в області на сьогоднішній день не виконується 7200 рішень з виплати чорнобильських пенсій і пільг.

"Це ми живемо не в Україні, а на зоні. У нас вже немає ні судів першої інстанції, ні апеляційного, ні вищого адміністративного, ні верховного, ні конституційного судів. Їх всіх купили і залякали", - заявив Деркач.

Він зазначив, що всі легальні способи відстоювання своїх прав в Україні у них закінчилися.

"Це ж подумати тільки, академіки там сидять, доктори юридичних наук. Гідні люди, що представляють судову владу, вони обі***лися і сказали - скільки Азаров дасть - стільки ви і отримаєте", - додав він, коментуючи нещодавнє рішення КС, яке підтверджує конституційність регулювання обсягу виплат чорнобильських пенсій Кабміном.

Донецькі правоохоронці, присутні на акції, заборонили чорнобильцям встановлювати ялинку, пославшись на правила благоустрою міста, тому протестувальники по черзі тримали ялинку в руках.

Начальник управління Донецької міськради зі зв'язків з громадськістю Максим Ровинський, також присутній на акції, повідомив, що заявка на проведення акції була подана до міської ради не завчасно.

"Заявка була відправлена ​​телеграмою, яка надійшла до міськради вчора вже по закінченню робочого дня. У зв'язку з цим захід чорнобильців буде актуватися і відповідні органи будуть приймати рішення", - сказав він.

Протестувальники, у свою чергу, заявляють, що подали заявку на проведення акції завчасно.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...