Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власенко: Тимошенко етапували за вказівкою "зека з мораллю садиста"

П'ятниця, 30 грудня 2011, 10:53

Адвокат Сергій Власенко заявляє, що Юлію Тимошенко направили зі слідчого ізолятора до колонії за вказівкою президента Віктора Януковича і з порушенням закону.

На брифінгу він повідомив, що керівник СІЗО сказав йому, що в четвер у робочий час надійшло розпорядження Печерського райсуду Києва про термінове перевезення Тимошенко до місця відбування покарання.

"При цьому на пряме питання народних депутатів керівник СІЗО зазначив, що це розпорядження надійшло в робочий час. Але як це могло статися – невідомо, тому що лише о 6-й годині вечора Апеляційний суд закінчив зачитувати повний текст судового рішення", - цитує Власенка прес-служба.

За його словами, захисту також повідомили, що ніякої зміни запобіжного заходу по другому арешту Тимошенко не відбулося.

"Це означає, що пенітенціарна служба порушила вимоги закону, тому що в постанові Шевченківського райсуду про так званий другий арешт було чітко зазначено, що Тимошенко повинна утримуватися у Київському слідчому ізоляторі", - наголосив він.

Також Власенко зазначив, що захисту повідомили, що 29 грудня "нібито засідала якась комісія, яка розподіляє хто і де повинен відбувати покарання".

"Це повна неправда, що це відбувалося також в нібито робочий час. Вчора я тут був практично до шостої вечора, і мені повідомили, що ніхто не збирається Юлію Тимошенко нікуди переводити, що для цього немає ніяких підстав", - сказав він.

"Однак вночі була команда "нелюда", якого всі чомусь називають президентом, і ця команда була швидко виконана, тому що вранці Тимошенко вже відвозили", - заявив Власенко.

Він повідомив, що Тимошенко вивезли у спеціальному медичному автомобілі, оскільки вона не може за станом здоров’я перевозитися у іншому транспорті.

"Юлія Тимошенко була донесена до автозака на руках співробітників слідчого ізолятору, тобто вона ходити не може", - сказав адвокат.

"Все це свідчить про те, що, на жаль, в Україні при владі перебуває двічі ув’язнений зек з мораллю садиста. Це звичайний садизм, і по іншому це психологічне збочення назвати не можна", - підкреслив Власенко.

У свою чергу, Олександр Турчинов заявив, що керівництво СІЗО відмовляється надавати документи, "які б підтверджували їхню правову позицію" у питанні етапування Тимошенко.

Він також зазначив, що з’ясувати точне місцеперебування Тимошенко зараз важко, тому що в усіх установах ніхто не працює.

"Це спеціально робиться, щоб напередодні саме Нового року не тільки боляче зробити Юлії Тимошенко, а й унеможливити спілкування з нею і надати будь-яку допомогу, в тому числі і медичну", - переконаний Турчинов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголосили ракетну небезпеку, є загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...