У Азарова образились на брехуна Симоненка

П'ятниця, 30 грудня 2011, 12:16

У Кабміні заперечують, що міст Кірпи коштує дорожче, ніж міст через Міссісіпі в США.

Так в уряді відреагували на відповідну заяву лідера Компартії Петра Симоненка під час ефіру програми "Шустер-LIVE", що будівництво мостів в Україні в десять разів дорожче, ніж в Сполучених Штатах Америки.

"Насправді, загальна вартість такого унікального інфраструктурного об'єкта, як Дарницький міст у Києві, становить усього 9,157 млрд. гривень", - заявили в уряді.

З них: податки та інші обов'язкові платежі - 3,98 млрд. гривень; вартість моста довжиною 1066 метрів - 2,3 млрд. гривень (1,3 млрд. гривень залізнична частина, 1 млрд. гривень автомобільна частина); вартість розв'язок (автомобільних довгою - 15 км, залізничних довгою 32 км) - 1,9 млрд. гривень; вартість перенесення і прокладання інженерних мереж - 0,97 млрд. гривень.

Усього змонтовано - 78 тис. тонн металоконструкцій (з них 25 тис. тонн складних).

"Щоб повністю розставити всі крапки над i, слід зазначити, що вартість 1 погонного метра моста складає всього 938 тис. гривень, а не 8,590 млн. гривень, як це стверджує пан Симоненко", - заявили в Кабміні.

"Тому заява політика, який абсурдно завищило вартість унікального інфраструктурного об'єкта, є чистої води брехнею", йдеться в заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування