Дух свободи указом знищити не можна - речник Ющенка

П'ятниця, 30 грудня 2011, 15:01

Свободу не можна знищити, скасувавши указ про відзначення Дня Свободи.

Про це заявила речник екс-президента Віктора Ющенка Ірина Ванникова у коментарі УНІАН із приводу перенесення президентом Віктором Януковичем Дня Свободи з листопада на січень та об’єднання його з Днем Соборності.

На думку Ванникової, насправді йдеться про фактичне скасування свята Свободи.

"Влада прикривається тим, що об’єднує два свята в один день, але це сумнівне виправдання, тому що День Соборності та День Свободи – це два історично різних свята", - заявила вона.

"Якщо День Соборності святкують, базуючись на історичних подіях, то День Свободи – це більше свято духу, який не можна знищити, скасувавши указ", - наголосила Ванникова.

Речник Ющенка наголосила, що свобода є в душі у кожного українця, тож її не можна знищити, просто скасувавши указ про відзначення цієї дати.

"Якщо цього року на Майдані Незалежності 22 листопада було не так багато людей, то ви побачите, яка кількість українців вийде на Майдан у наступному році на знак протесту через скасування указу", - сказала вона.

Ванникова назвала символічним, що скасування указу про День Свободи збігається з етапуванням до в’язниці екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, яка була одним із символів Майдану.

"Влада таким чином демонструє свою слабкість", - вважає речник Ющенка.

Вона упевнена, що скасуванням указів Ющенка, ув’язненням Тимошенко нинішня влада демонструє, що спроможна лише щось знищувати, обмежувати, саджати, скасовувати, а не творити на благо народу, розвивати тощо.

"Це влада нищення, а не творення. Влада боїться Майдану, тому що навіть ялинка, яку почали встановлювати саме в День Свободи, виглядає як знущання над українськими громадянами", - сказала Ванникова.

Вона порадила нинішній владі пам’ятати про те, що люди в багатьох країнах світу, в тому числі в Москві, виходять на площі з протестом, не дивлячись на заборони.

Як відомо, Янукович своїм указом об’єднав День Соборності та День Свободи, постановивши святкувати його 22 січня.

Він мотивував це тим, що Свобода "нерозривно пов’язана" з Соборністю наших земель.

"Це тим паче є значущим фактом зараз, коли раз-у-раз з різних боків політики-радикали кидають гасла про можливе від'єднання того чи іншого регіону від соборного тіла матері України", - йшлося в роз’ясненні прес-служби президента.

Янукович також посилався на "численні звернення та пропозиції" громадян та організацій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...