Клюєв поскаржився в Генпрокуратуру на покупців дорогих авто

Субота, 31 грудня 2011, 12:56

Мінекономрозвитку направило до Генеральної прокуратури матеріали про закупівлю держпідприємствами дорогих автомобілів.

Про це заявив перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на його прес-службу.

За словами Клюєва, Мінекономрозвитку в ході моніторингу у сфері державних закупівель з 26 по 30 грудня виявило ряд нових фактів порушень законодавства.

Так, останнім часом оголошено про проведення закупівель легкових автомобілів за цінами, які перевищують нормативно встановлені граничні суми витрат.

Зокрема, про проведення таких торгів оголосили держпідприємство "Старокостянтинівський завод залізобетонних шпал", ПАТ "Вінницяобленерго", СТГО "Південна залізниця", держпідприємство "Керченський морський рибний порт".

Крім того, за словами першого віце-прем'єра, здійснено кілька неправомірних закупівель.

Зокрема, угоди про купівлю дорогих автомобілів уклали ВАТ "Укргідроенерго", ДП "Боринське лісове господарство", ПАТ по газопостачанню та газифікації "Хмельницькгаз", "Дніпропетровськгаз", ДТГО "Південно-Західна залізниця", ДП "Український державний центр залізничних рефрижераторних перевезень "Укррефтранс", ДП "Куп'янський ветеринарно-санітарний завод "Ветсанзавод", а також національна філармонія України.

Клюєв також повідомив, що співробітники міністерства встановили недотримання міністерством охорони здоров'я вимог закону "Про здійснення державних закупівель" при закупівлі антиретровірусних препаратів.

Йдеться про порушення вимог ч.4 ст.24 закону (встановлення в документації конкурсних торгів умов, не передбачених чинним законодавством), а також про порушення вимог ст.29 закону (допущення до оцінки учасника, пропозиція якого не відповідає умовам документації конкурсних торгів).

За результатами проведеного моніторингу підготовлена ​​інформаційно-аналітична довідка, яка направлена ​​в Кабінет міністрів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування