Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд узявся за Кучму

Понеділок, 5 грудня 2011, 14:24

Печерський райсуд Києва 7 грудня розгляне скаргу адвокатів екс-президента Леоніда Кучми на постанову Генпрокуратури про порушення кримінальної справи.

Про це повідомив адвокат колишнього співробітника президентської охорони Миколи Мельниченка Микола Неділько, пише Сегодня з посиланням на Українські новини.

За його словами, засідання призначене на 14:00 у Печерськом районному суді на вул. Хрещатик, 42-А.

Він повідомив, що до суду викликаються Мельниченко, його адвокати, а також колишній голова Верховної Ради Олександр Мороз.

Нагадаємо, 16 листопада адвокати Кучми Сергій Ульянов і Віктор Петруненко оскаржили в Печерськом районному суді Києва постанову про порушення проти їх підзахисної кримінальної справи.

Захист Кучми вважає рішення Конституційного Суду, який визнав неможливою підставу обвинувачень на отриманих незаконним шляхом доказах, що підтверджує неможливість використання записів Мельниченка як докази у справі екс-президента.

У березні Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти Кучми за підозрою у причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

При цьому записи Мельниченка, зроблені таємно в кабінеті Кучми під час перебування його президентом, були визнані речовими доказами по цій справі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування