БЮТ готовий обміняти бюджет і ринок землі на Тимошенко

Вівторок, 6 грудня 2011, 11:57

Фракція БЮТ готова голосувати за непопулярні провладні рішення в обмін на декриміналізацію статті Тимошенко.

Про це заявив на брифінгу після погоджувальної ради у вівторок лідер фракції БЮТ Іван Кириленко.

"Ми сказали, що готові розділити політичну відповідальність і голосувати злагоджено в залі по непопулярних рішеннях для того, щоб вийти одночасно із політичної, і з економічної кризи", - сказав він.

Він не зміг конкретизувати перелік питань, за які БЮТ готовий голосувати в обмін на Тимошенко, оскільки за його словами, списку цих питань провладні фракція наразі не надали.

"Ми чекаємо до 15 години, і якщо нам покладуть це на стіл, і якщо це буде для країни, а не "Лівела" наприклад, то ми будемо голосувати", - додав депутат.

Коли журналісти почали по-одному перераховувати непопулярні рішення, то, як стало відомо зі слів Кириленка, БЮТ щонайменше буде голосувати за бюджет і за ринок землі.

"Ми готові розглянути (закон про) ринок землі, до якого ми подали свої пропозиції, готові голосувати за непопулярний бюджет", - сказав він.

У відповідь на окреме уточнення, чи БЮТ готовий голосувати за непопулярний законопроект про гарантії щодо виконання судових рішень, Кириленко уникнув відповіді, сказавши, що "цього закону в природі не існує".

Зі свого боку лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов сказав, що "подібний обмін навряд чи можливий, якщо БЮТ виставлятиме його як ультиматум".

"Ми готові йти на компроміси по цілій низці питань. Більше того, ми показали, що здатні домовлятися, наприклад в рамках прийняття законопроекту щодо виборів. Але в даному випадку питання поставлене не як домовленість, а як ультиматум", - сказав Єфремов.

"Природно, що мовою ультиматумів ми розмовляти не будемо", - наголосив він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування