Учасники процесу над Кучмою вже знають, на чию сторону стане суд

П'ятниця, 9 грудня 2011, 08:19

Учасники судового процесу у справі екс-президента Леоніда Кучми вважають, що суд закриє справу щодо його причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це пише газета "Сегодня".

Так, потерпілий Олексій Подольський вважає, що все йде до закриття справи проти Кучми.

"Те, що відбувається у стінах Печерського суду не має нічого спільного з правосуддям. Суддя Галина Супрун від початку зайняла однобоку, упереджену позицію", - сказав він газеті.

"Справа слухалася за відсутності Лесі Гонгадзе, її адвоката Андрія Федура, а також екс-нардепа Олександра Мороза, якому виписали повістку на прізвище Морозов і зовсім не на ту адресу, де він живе", - зазначив Подольський.

"Суд страшно поспішає винести рішення, і зрозуміло, на чию користь. А інших тримають за бидло", - додав він.

Адвокат Мельниченко Павло Сичев згоден, що "у суду вже заготовлене рішення по Кучмі, мета якого – зробити його невинуватим".

Тим часом, адвокат Кучми Віктор Петруненко повідомив, що в нього немає сумнівів у "єдино правильному й законному рішенні суду".

Як відомо, 9 грудня Печерський райсуд Києва продовжить початий у середу розгляд скарги адвокатів Кучми на постанову Генпрокуратури про порушення проти екс-президента кримінальної справи про його причетність до вбивства Гонгадзе.

Микола Мельниченко, який є головним свідком у цій справі, збирався прилетіти з Ізраїлю для участі в суді над Кучмою. Однак, за словами екс-майора, його не випустили з Ізраїлю місцеві спецслужби.

При цьому Мельниченко вважає, що рішення Конституційного Суду, яким забороняється використовувати в суді записи, зроблені незаконно, стосується лише оперативно-слідчих дій відповідних органів, а не доказів, наданих слідству або суду свідками.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...