Депутати дали гроші на миротворців в Африці

П'ятниця, 9 грудня 2011, 14:10

Верховна рада проголосувала за відправку українських миротворців у Кот-д'Івуар.

За це проголосували 236 картки депутатів.

Рада вирішила схвалити рішення Президента України щодо направлення миротворчого контингенту з числа миротворчого контингенту України, який діє у складі Місії ООН у Ліберії, для участі України в наданні підтримки Операції ООН у Кот-д'Івуарі.

Українські солдати мають прибути до Кот-д'Івуару у строки, визначені Радою Безпеки ООН, на період до 31 грудня 2011 року.

Окрім того, Рада вирішила фінансування витрат здійснювати за рахунок коштів державного бюджету України з подальшим відшкодуванням цих витрат Організацією Об'єднаних Націй.

Перед цим президент Віктор Янукович підписав указ про направлення миротворчого контингенту України на період до 31 грудня 2011 року.

Направлення миротворчого контингенту Янукович пояснив запланованими на 11 грудня 2011 парламентськими виборами у Кот-д`Івуарі.

Також у пояснювальній записці зазначається, що з проханням про направлення контингенту до України звернувся Секретаріат ООН.

Законопроект був внесений президентом Віктором Януковичем як невідкладний.

Нагадаємо, українські миротворці вже перебували із місією у цій африканській країні. Проте термін, передбачений законом України для перебування місії українських миротворців у Кот-д’Івуарі, завершився 4 травня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...