Єфремов: Питання приватизації труби треба було вирішувати 5-7 років тому

Вівторок, 10 січня 2012, 12:46

У фракції Партії регіонів не вважають за потрібне стимулювати україно-російські переговори розглядом законопроекту про реформування нафтогазової сфери.

Про це заявив лідер фракції Партії Регіонів Олександр Єфремов на брифінгу у вівторок.

За його словами, російська сторона не йде на поступки Україні в питанні зниження ціни на газ.

"Йдуть складні переговори, але очевидно, з нашого боку не треба робити нічого на випередження, щоб стимулювати ці переговори", - сказав він.

"Коли переговірники досягнуть якихось узгоджених дій, лише після цього можна буде виходити з якимись законопроектами. Тому ми не збираємось ініціювати його внесення на цьому тижні і не обговорювати його у фракції", - додав Єфремов.

На прохання журналістів забезпечити персональне голосування депутатів хоча б по таких доленосних питаннях як ГТС та ринок земель, Єфремов відповів, що у фракції ПР "всі депутати голосують особисто".

"Я не можу в рамках діючого регламенту проконтролювати те, як депутати розпоряджаються своїми електронними картками. Тому, якщо депутат вважає за потрібне в цей період покласти свою карту в кишеню, то ніхто його не змусить робити зворотне. А якщо депутат вважатиме за потрібне піти, щоб за нього хтось проголосував, він в рамках діючої системи може попросити про це свого колегу", - сказав він.

"Однак я знаю, про що ви говорите, і я сподіваюся, що у залі під час голосування даних законопроектів буде знаходитись якомога більше депутатів", - додав він.

На питання, чи бачить він особисто необхідність у приватизації ГТС, він сказав, що "це питання треба було вирішувати ще 5-7 років тому, коли її ціна була настільки високою, що можна було отримати значні преференції".

Він додав, що ці два потоки можуть транспортувати той обсяг газу, який здатна транспортувати українська труба.

"Я боюся, що ми можемо так загратися з національними інтересами, що ми залишимось із трубою, але без національних інтересів. Тому, на мою думку, треба вести розумні переговори, а не сидіти як собака на сіні: і сам не гам і іншому нічого не дам", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News