МЗС обіцяє не мститися чехам за Тимошенко

Вівторок, 10 січня 2012, 16:53

Київ розглядає Прагу як важливого партнера в Євросоюзі й помста не відноситься до методів, які застосовує українська дипломатія.

Про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на джерело в МЗС.

"Ми розглядаємо Чехію, як важливого партнера в ЄС і помста не відноситься до методів, застосовуваних українською дипломатією", - сказав співрозмовник.

"Тим більше, смішно говорити про помсту в ситуації з людиною, що абсолютно приватно використовував механізм політичного притулку для переїзду на постійне місце проживання в Чеську Республіку, практично ставши одним з багатьох іммігрантів - вихідців з України, що живуть у цій країні", - розповів співрозмовник.

За його словами, у цій ситуації Київ розраховує, що чеські дипломати точно так само швидко, як і в ситуації з Олександром Тимошенком (чоловіком екс-прем'єра Юлії Тимошенко) будуть розглядати заявки звичайних українців, що надходять у чеське диппредставництво.

"Хотілося б, щоб ту ж оперативність, у якій була розглянута заявка Тимошенко, проявляли консульські працівники Чеської Республіки на території України при розгляді візових клопотань рядових українських громадян, що не мають щастя мати власність і нерухомість на території Чехії, якими володіє пан Тимошенко", - додав дипломат.

Як відомо, Тимошенко за рішенням Міністерства внутрішніх справ Чеської республіки одержав політичний притулок 6 січня 2012 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News