Янукович заборонив рекламу "рецептурних" ліків

Вівторок, 10 січня 2012, 19:58

Президент Віктор Янукович підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України у сфері охорони здоров'я щодо посилення контролю за обігом лікарських засобів".

Про це повідомили в прес-службі президента.

Відповідно до закону, дозволяється реклама лікарських засобів, які відпускаються без рецепта лікаря і не внесені до переліку заборонених до рекламування лікарських засобів.

Перелік лікарських засобів, заборонених до рекламування, затверджується центральним органом виконавчої влади в галузі охорони здоров'я, повідомляють "Коментарі".

Вимоги до реклами таких лікарських засобів встановлюються законом "Про рекламу".

Критерії, що застосовуються при визначенні лікарських засобів, рекламування яких заборонено, затверджуються центральним органом виконавчої влади в галузі охорони здоров'я.

Рішення про віднесення лікарського засобу до лікарських засобів, рекламування яких заборонено, приймається під час державної реєстрації (перереєстрації) лікарського засобу з внесенням відповідної інформації до Державного реєстру лікарських засобів.

Як відомо, Верховна Рада заборонила рекламу лікарських засобів, застосування і відпуск яких дозволяється тільки за рецептом лікаря, а також тих, які внесені до переліку заборонених до рекламування лікарських засобів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування