Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція вимагає відео з камери Тимошенко, "щоб не вбили людину"

Середа, 11 січня 2012, 10:07

Опозиція вимагає створення тимчасової слідчої комісії у парламенті у зв’язку інцидентом, що стався з Юлією Тимошенко у Качанівській колонії.

Про це з трибуни Верховної Ради у середу заявив БЮТівець Сергій Міщенко.

За його словами, керівництво колонії і пенітенціарної системи не хочуть надавати депутатам матеріали щодо цієї ситуації.

"Ми кажемо, дайте нам відеозапис з камери Тимошенко, і ми побачимо – 20 хвилин, 4 хвилини, дві години був (непритомний) стан у Юлії Володимирівни. Відповідь наступна: у нас ці матеріали не зберігаються. Для чого тоді ця камера? Для того, щоб хтось підглядав за Тимошенко у замкову щілину?", - обурився Міщенко.

"Вони не хочуть давати нам ці матеріали, вони знають, що там критична ситуація… Треба, щоб надали всі матеріали, щоб не вбили людину", - додав він.

За словами Міщенка, фракції БЮТ-Батьківщина і НУНС наполягають на створенні тимчасової слідчої комісії з метою розслідування даного інциденту.

У свою чергу спікер Володимир Литвин заявив, що на засіданні погоджувальної ради представник пенітенціарної системи і міністр охорони здоров’я надали інформацію щодо останніх подій, пов’язаних з Тимошенко.

"Відбулася гостра розмова, яка, очевидно, дозволить нам більш виразно знати і відчувати цю проблему. Водночас я би радив колегам, депутатам, які є медиками за фахом, не дискутувати, а провести зустріч з членами комісії МОЗ і з ними продискутувати це питання", - сказав він.

Литвин також пообіцяв поставити на голосування питання створення ТСК, як тільки опозиція підготує відповідні документи.

"Будь ласка, давайте проект відповідної постанови, проведіть переговори з фракціями, щоб вони надали своїх людей. Я попрошу комітет з регламенту тоді, коли цей документ буде, оперативно його розглянути, і тоді він буде винесений на розгляд Верховної Ради", - сказав він.

Як відомо, перший заступник глави партії "Батьківщина" Олександр Турчинов у вівторок заявив, що Тимошенко 6 січня знепритомніла приблизно на 2 години після вживання ліків від гострого респіраторного захворювання.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування