Тимошенко хоче в колонію особистого масажиста

Середа, 11 січня 2012, 16:22

Стан здоров'я екс-прем'єра Юлiї Тимошенко дозволяє проводити з нею слiдчi дії.

Про це заявила заступник голови комiсiї Мiнiстерства охорони здоров'я Галина Сiроштан, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я була сьогоднi у Юлiї Володимирiвни, оглядала її, її стан здоров'я не погiршився i оцiнюється як стабiльний", - сказала вона журналiстам у середу в Харковi.

Сiроштан зазначила, що комiсiя МОЗ рекомендувала Тимошенко скористатися послугами фахiвцiв з масажу та лiкувальної фiзкультури, проте екс-прем'єр знову вiдмовилася.

Вона також повiдомила, що Тимошенко сподiвається скористатися послугами особистого масажиста, однак рiшення про його допуск ухвалюватиме керiвництво Качанiвської виправної колонiї, де наразi утримують екс-прем'єра.

У свою чергу, начальник Качанiвської колонiї Юрiй Первушкiн зазначив, що масажист не подав документiв, що пiдтверджують його квалiфiкацiю.

Водночас головний санiтарний лiкар Харкiвської областi Тетяна Колпакова заявила, що рiвень охоронного освiтлення в камерi СIЗО Качанiвської колонiї, де утримують Тимошенко, у нiчний час не перевищує 5 лк.

"Рiвень охоронного освiтлення за вимкненого iншого освiтлення в камерi i в темний час доби був нижчий за рiвень чутливостi приладу, який становить 5 люкс", - повiдомила вона журналiстам у середу в Харковi.

Колпакова зазначила, що за мiжнародними нормативами рiвень нiчного освiтлення в палатах лiкувальних установ не повинен перевищувати 5 лк.

"Ми можемо зробити висновки, що цей рiвень освiтлення не може погiршити стан здоров'я людей, якi перебувають у цiй установi", - наголосила Колпакова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування