БЮТівець таки програв війну за комітет зі свободи слова

П'ятниця, 13 січня 2012, 10:47

Верховна Рада звільнила БЮТівця Андрія Шевченка з посади голови комітету зі свободи слова.

За це рішення проголосувало 245 депутатів.

Опозиція наполягала на незаконності постановки цього питання, оскільки йому не передувало відповідне рішення регламентного комітету.

Однак представники Партії регіонів спростовували це і заявляли, що не претендуватимуть на посаду голови комітету.

Після зняття Шевченка БЮТівець Андрій Кожем’якін підтвердив, що більшість запропонувала опозиції знайти іншу кандидатуру на цю посаду.

"Нам було запропоновано подати кандидатуру на цю посаду… свободи совісті… свободи слова… Але ми пропонуватимемо ту ж кандидатуру - Андрія Шевченка", - заявив він.

У свою чергу спікер Володимир Литвин попросив БЮТівців оформити свою пропозицію у вигляді проекту постанови.

Під час обговорення питання зняття Шевченка його опонент "регіоналка" Олена Бондаренко заявила, що "комітет очолює нечесна, безвідповідальна людина, яка забула про честь, гідність і законослухняність".

"Зловживання службовим становищем, підробка документів, цензурування скарг, які поступають до комітету, а також перешкоджання діяльності іншим членам комітету… У мене є тека, в якій є документи, що підтверджують те, що я сказала", - сказала вона.

У свою чергу Шевченко заявив, що у спробі звільнити його з посади голови комітету є лише "політичний і персональний мотив".

"Я сприймаю чорну мітку від влади як визнання того, що ми робили гарну справу… Якщо станеться відставка, я буду її сприймати як свій четвертий "Телетріумф", - сказав він.

"Не всіх можна купити посадою і не всіх можна залякати відставкою. Де б я не був і не працював у житті, все, що стосується свободи слова, для мене завжди буде пріоритетом", - додав Шевченко.

Він також заявив, що комітет під його головуванням досяг значних успіхів у ствердженні свободи слова.

"Ми не передаємо голоси, кожен голосує сам за себе, всі засідання відкриті, у нас працює громадська рада. За цей час було ухвалено закон про доступ до публічної інформації, зміни до закону про інформацію, закон, яким було заборонено рекламу тютюну", - зазначив Шевченко.

У свою чергу Бондаренко звинуватила БЮТівця у корупції.

"Скажіть, чому ви, живучи у Києві і маючи квартиру у центрі, до минулого року тримали за собою депутатський номер у готелі, який обходиться бюджету у 800 гривень на добу. Помножте на 5 років і на 365 днів", - запитала вона.


"Чи пам’ятаєте ви те засідання комітету, на якому господарче управління Верховної Ради пред’явило вам рахунок на 780 тисяч гривень перевитрат на телефонні розмови з вашого стаціонарного телефону? І чому ви, здавши депутатський мандат у 5 скликанні ще місяць незаконно користувалися державним автомобілем?", - додала Бондаренко.

На це Шевченко відповів, що, на його думку, перехід на особистості означає, що інших аргументів у його опонентів немає.

"Я не почув у цьому переліку ще мого ставлення до газових угод і до розтрати кредитів МВФ… Сам факт такого обговорення принижує залу Верховної Ради. Ці речі мають з’ясовуватися, за потреби, у регламентному комітеті, а все інше не повинно підмінятися пошуками справедливості", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування