Данилишин поговорив з чоловіком Тимошенко про його долю

П'ятниця, 13 січня 2012, 12:24

Екс-міністр економіки Богдан Данилишин заявляє, що діяльність його громадської організації фінансують підприємці з числа українців, що проживають у Чехії.

Про це він розповів в інтерв’ю "KyivPost".

"Організації багато не треба, а для проведення відповідних заходів є підприємства і організації, які засновано українцями в Чехії. Це майже 10 тисяч підприємств, які активно допомагають у проведенні тих чи інших заходів", - сказав Данилишин.

При цьому він відмовився називати назви фірм та імена підприємців, які підтримують його організацію.

"Я не буду робити рекламу тим чи іншим організаціям. Я хочу сказати, що українці в Чехії є дуже дружнім колективом, який завжди відгукується на проведення різних заходів", - сказав Данилишин.

Він також розповів, що вже зустрічався з чоловіком Юлії Тимошенко Олександром, який нещодавно отримав політичний притулок у Чехії.

"Чехія — маленька країна. Бути у Празі і не зустрічатись українцям було б нонсенсом. Так, я зустрічався і з Олександром Тимошенком. Ми обговорили ситуацію в Україні. Він виклав своє бачення того, що відбувається в Україні", - сказав Данилишин.

На питання, чи говорили вони про можливість фінансової підтримки з боку Олександра Тимошенко, екс-міністр відповів:

"Мене не цікавила діяльність Олександра як підприємця. Я цікавився його долею як людини, яка потребує моральної підтримки у цей складний період".

Данилишин також чітко не відповів на питання щодо своїх планів під час виборів та пропозицій від політичних сил.

"Для мене неважливе питання моєї участи чи неучасті у парламентських виборах чи, можливо, і президентських виборах. Для мене важливо те, щоб ці вибори відбулись демократично і прозоро. І над цим ми працюємо з багатьма міжнародними організаціями, які хочуть брати участь у спостереженні за виборчим процесом в Україні", - сказав він.

"Для мене не є головною доторканність чи недоторканність. Прийде час і я зможу довести свою причетність чи непричетність до тих справ, які порушенно проти мене. Головне, щоб виборчий процес в Україні пройшов прозоро і демократично", - додав Данилишин.

На питання, чи пропонувала "Батьківщина" йому місце у майбутньому виборчому списку, він відповів:

"Я ще раз повторюю, що для мене зараз не головне, чи буду я брати участь у виборчому процесі".

Говорячи про підтримку з боку опозиції закону про вибори народних депутатів, Данилишин назвав це помилкою.

"Я вважаю це помилкою, бо це дало українському керівництво залізний аргумент на користь того, що даний закон, як і вимагали в Європі, було ухвалено консенсусом", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування