Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Одеський екс-головний даїшник продав знак "недоторканності" вбивці Дикаєву?

П'ятниця, 13 січня 2012, 12:45

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко просить працівників ДАІ припинити платити побори своїм начальникам за отримання прибуткових місць на маршрутах.

Про це йдеться в його записі у блозі на Укрінформі у відповідь на анонімний лист працівників ДАІ Одеської області, які звинуватили свого начальника Якимовича в корупції.

"Я наполегливо прошу вас припинити платити корупціонерам у погонам за призначення на посади, розстановку за маршрутами, за інші так звані "послуги". Про усі випадки або навіть спроби начальників утягнути вас у свої протиправні дії та махінації – терміново повідомляйте мені", - закликав міністр.

Захарченко запевнив, що дав завдання навести лад у своєму підрозділі новопризначеному начальнику ГУМВС України в Одеській області Сергію Резнікову.

"За моїм дорученням він уже вивчив питання відповідності полковника Якимовича А.В. займаній посаді й доповів, що звільнив його від обов’язків начальника ДАІ Одещини", - повідомив міністр.

Він також пообіцяв, що якщо інформація знайде підтвердження внаслідок перевірки, то проти керівників підрозділів порушать кримінальні справи.

Як ідеться в листі, ДАІ Одеської області опустилося до того, що по команді Якимовича А.В., стало реалізовувати по 150 гривень контрафактні диски по вивченню правил дорожнього руху, по 100 гривень - книги, за назвою "ДТП: Що робити?".

"Начальник УДАІ, Якимович А.В., і начальник ГУМВС Яцков М.В., придумали новий заробіток, виготовивши значки схожі на нагрудний знак інспектора ДАІ (тільки невеликих розмірів), і почали ними торгувати. Суми доходять до 2000 у.е", - зазначають рядові даїшники.

"Власникові такого "значка" на дорозі дозволене усе: порушувати будь-які правила дорожнього руху, аж до керування автомобілем у нетверезому стані, і навіть їздити на викрадених автомобілях з підробленими номерами агрегату", - запевняють автори листа.

Один з таких значків був проданий найманому убивці Дикаєву Аслану. "За те щоб викупити цей "значок" у слідчих генеральної прокуратури Якимовичу А.В. довелося викласти круглу суму (100000 у.о.)", - йдеться в листі.

Також автори листа наводять ціни поборів з міліціонерів за отримання місць роботи, утримання автомобілів, перевірки. 

Там також йдеться про те, що недоторканними на дорозі є одеський мер, губернатор та інші високопосадовці. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування