Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Воронцовський палац перефарбують в інший колір

Субота, 14 січня 2012, 09:39

Одеська міськрада відновить колишні кольори цоколя бельведера (Колонади) ансамблю Воронцовського палацу в Одесі.

Як повідомляє в п'ятницю департамент інформації та зв'язків з громадськістю Одеської міськради, з'ясувалося, що в зелено-блакитний колір цоколь колонади пофарбували співробітники комунальних служб.

"На жаль, колонада стала одним з уподобаних вуличними "художниками" місць для реалізації своєї "творчості . Написи, що регулярно з'являються на ній, доводиться зафарбовувати. При цьому, відповідно до паспорта пам'ятника, при його реконструкції повинні використовуватися лише жовта, біла і сіра фарби", - йдеться в повідомленні.

"Останнє зафарбовування таких зображень було здійснено без узгодження з фахівцями управління з питань охорони об'єктів культурної спадщини міськради. Найближчим часом цоколь колонади буде перефарбований у відповідний ансамблю Воронцовського палацу колір", - обіцяють в департаменті.

Як повідомлялося, у четвер одесити виявили, що невідомі перефарбували в зелено-блакитний колір, що не відповідає стандартному, цокольну частину бельведера Воронцовського палацу в Одесі. Проте, хто це зробив, в Одеській міськраді не знали.

Ансамбль Воронцовського палацу побудований в Одесі в 1828 році за проектом архітектора Франца Боффо. Ансамбль складається з трьох частин: власне палацу, бельведера і стайні. При фарбуванні пам'ятника архітектури повинні використовуватися тільки білий, сірий і жовтий кольори.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування