Родичі вбитого в Одесі кілера обіцяють судитися з українською міліцією

Понеділок, 16 січня 2012, 10:00

Родичі чеченського кілера Аслана Дікаєва, який з поплічниками розстріляв українських міліціонерів неподалік від Одеси, обіцяють судитися з міліцією.

Про це в інтерв'ю "Комсомольской правде в Украине" сказала сестра кілера Ася Дікаєва.

"Ми не будемо сидіти склавши руки. Ми наймаємо адвокатів, щоб судитися з міліцією", - сказала вона.

Крім того, за її словами, Дікаєв співпрацював з українською міліцією.

"У Грозному Аслан працював в органах: і слідчим, і в роті особливого призначення, його кидали в гарячі точки. Брат сам пішов в армію. У Чечні він заробляв добре. Але поїхав в Одесу відпочивати і застряг там. Казав, офіційно працює на фірмі юристом, отримує тисячу доларів, але в нього дружина і двоє маленьких дітей, на життя йому не вистачало. Я йому гроші відправляла, брат з Грозного допомагав. І він співпрацював з місцевою міліцією...", - заявила Дікаєва.

У МВС України не підтверджують, але і не спростовують ці заяви.

"У нас такої інформації немає і не було. Але зараз проводиться перевірка з цього приводу. А ось те, що Дікавєв був кілером, абсолютно точно. Він причетний до вбивства двох людей в Закарпатті", - заявив начальник Головного слідчого управління МВС України Василь Фаринник.

У свою чергу сестра Дікаєва відмовляється вірити у причетність брата до замовних вбивств.

"Кілери не живуть так, як жив Аслан. Вони не заводять сім'ї та дітей. Він не багато розповідав, але у Аслана був зв'язок з міліцією. Адам (рідний брат) бачив у Аслана пістолет, той сказав, що він йому потрібен по роботі. У готелі, яку штурмував спецназ, Аслан зупинився під своїм ім'ям і довго не покидав його. Неначе чекав, що хтось приїде і вирішить ситуацію", - сказала вона.

Як відомо, в ніч з 29 на 30 вересня в Одеській області співробітники підрозділу "Беркут" провели спецоперацію із затримання російських кілерів, в результаті якої четверо співробітників міліції були поранені, двоє - вбиті. Злочинці зникли.

Пізніше в Одесі була проведена спецоперація за участю бійців підрозділів спецпризначення "Сокіл", "Беркут" і внутрішніх військ МВС та підрозділу СБУ "Альфа".

Правоохоронці штурмували приватний будинок на 9-ій станції Великого Фонтану, де переховувалися злочинці. Протягом п'яти годин тривала перестрілка. У результаті по будинку вдарили з гранатометів. Злочинці, серед яких і Дікаєв, були вбиті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...