Захист Луценка знову вимагає відводу судді

Вівторок, 17 січня 2012, 09:32

Адвокат екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Олексій Баганець попросив про відвід головуючого судді Сергія Вовка.

Про це повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

На думку Баганця, суддя Вовк не дотримується принципів рівності сторін у процесі, зокрема, у ситуації зі свідком Шелудько.

"Прийнявши рішення про оголошення показань Шелудько на досудовому слідстві суд не врахував, що цей свідок 28.11 з'явився на засіданні, дав свідчення і був допитаний прокурором, у зв'язку з чим у суду не було законних підстав зачитувати свідчення свідка через його неявки", - сказав він.

Баганець наголосив, що цим суддя Вовк грубо порушив вимоги законодавства про рівноправності сторін у процесі та право на справедливий суд.

"Вважаємо, що головуючий у справі суддя Вовк не може брати участі в цій справі, оскільки його дії та бездіяльність щодо дотримання вимог закону викликають серйозні сумніви в його об'єктивному дослідженні матеріалів справи", - зазначив адвокат.

Сторона обвинувачення попросила клопотання відхилити.

Прокурор Віктор Клименко назвав заяву про відвід - тиском на суд. Його підтримали інші прокурори.

"На мою думку, в черговий раз захисник Баганець свідомо перекручує факти кримінальної справи. Це свідома спроба затягнути розгляд справи, і спроба схилити громадську думку до якихось коментарів з цього приводу", - сказав прокурор Дмитро Лобань.

На його думку все це спрямовано на те, щоб вплинути на громадську думку і на сам суд.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...