Колектив "Сегодня" просить у Ахметова допомоги через розправу над редактором

Вівторок, 17 січня 2012, 15:05

Колектив газети "Сегодня" вважає звільнення Ігоря Гужви з посади головного редактора газети "актом розправи" над ним за принципову позицію.

Про це йдеться в заяві колективу, розміщеній у "Facebook".

"Ми, які нижче підписалися, вважаємо звільнення Ігоря Гужви з посади головного редактора газети необґрунтованим, тому що не було пред'явлено жодних аргументованих причин цього рішення", - заявляють журналісти "Сегодня".

Вони підкреслюють, що "звільнення не було погоджено з профспілкою".

"Ми бачимо в подібному рішенні акт розправи над головним редактором газети за виявлену ним принципову позицію з відстоювання інтересів трудового колективу й за боротьбу з корупцією й цензурою в газеті", - заявляє колектив.

Журналісти зазначають, що "порушено зобов'язання, які брала на себе наглядова рада "Сегодня мультимедиа" для врегулювання конфлікту: представники трудового колективу не були допущені в комісію з розслідування діяльності Альони Громницької, її результати щодо конкретних фактів не були оприлюднені".

"Факт необґрунтованого звільнення Ігоря Гужви викликає здивування на тлі заяви від 15 грудня власника газети "Сегодня" Ріната Ахметова, у якій Рінат Леонідович особливо підкреслив, що поважає думку трудового колективу, вірить у газету й хоче, щоб вона в підсумку вийшла переможцем і стала ще сильнішою", - підкреслюють вони.

Співробітники видання звертають увагу, що нинішня ситуація з Гужвою "веде до ескалації кризи".

"Ми просимо Ріната Леонідовича Ахметова взяти під особистий контроль процес урегулювання ситуації, яка склалася в редакції", - заявляють вони.

"Сподіваємося, що Ігор Гужва повернеться на посаду головного редактора, адже за 8 років роботи газета "Сегодня" під його керівництвом зайняла лідерські позиції серед щоденних газет України й посідає перше місце в Києві", - додають журналісти газети.

Заява членів трудового колективу "Сегодня" підписана 36 співробітниками.

Як стало відомо 17 січня, наглядова рада "Сегодня Мультимедиа" вирішила звільнити головного редактора Ігоря Гужву і задовольнити заяву про відставку гендиректора газети Олени Громницької.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News