Євродрузі Януковича можуть розірвати стосунки з Партією регіонів

Середа, 18 січня 2012, 11:13

Політично-мотивовані процеси над лідерами опозиції, зокрема над Юлією Тимошенко, можуть стати на заваді співпраці Партії регіонів з європейськими соціал-демократами.

Про це в інтерв’ю італійському виданню "Lombardi nel Mondo" заявив єропарламентар з фракції соціал-демократів Ханнес Свобода, повідомляє "Український тиждень".

"Тим, як Янукович провів процес над Тимошенко, він зробив велику помилку: він вважав засудження свого політичного суперника особистою справою першочергової важливості. Група соціал-демократів не зацікавлена в тому, щоб мати особливі відносини з тими, хто порушує принципи демократії. Саме тому я не виключаю, що угоду про співпрацю європейських соціал-демократів з Партією регіонів буде відкликано найближчими днями", - заявив Свобода.

Австрійський парламентар гостро розкритикував зовнішню політику української влади.

"Погрожуючи Європі зближенням з Росією, Янукович робить подвійну помилку", – вважає Свобода.

На його думку, таким чином Янукович, по-перше, відсуває Україну від європейської родини, а по-друге, погано розуміє волю народу та свого бізнес-оточення, для якого більш вигідною є Європа, а не Євразійський Союз.

Щодо зовнішньої політики ЄС політик підтвердив важливість Східного партнерства й інтеграції України в структури старого континенту.

"Я не знаю, винна Тимошенко, чи ні. Проте суд було проведено таким чином, що ця ситуація не дозволяє нам визначати Україну як демократичну країну. Це викликає серйозне занепокоєння Європейського Союзу. Ми не можемо допустити того, що європейська країна залишається під впливом Росії, яку явно не можна вважати демократичної державою", – заявив Свобода.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування