Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавров скаржиться, що в Україні захоплюють російські підприємства

Середа, 18 січня 2012, 11:29

Росія готова враховувати інтереси України, у тому числі з газової тематики, якщо Київ, у свою чергу, буде враховувати інтереси Москви.

Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров на щорічній прес-конференції в Москві в середу.

"У багатьох російських підприємств (в Україні) є проблема, їхня власність піддається спробам націоналізації, рейдерським захопленням. Це речі, які відбуваються в реальній економіці і які мають вирішуватися в правовому арбітражному полі. Це стосується й газових контрактів, до речі", - сказав Лавров.

Відповідаючи на запитання українського журналіста про те, чому Росія проти газотранспортного консорціуму України, Росії і ЄС, Лавров сказав: "Я не думаю, що ви правильно описуєте ситуацію з позицією Росії щодо майбутнього газотранспортної системи України".

"Це питання обговорюється всерйоз. Якщо ми хочемо бути близькими партнерами, то ми повинні врахувати інтереси один одного. Росія готова повною мірою врахувати інтереси України при врахуванні наших інтересів українськими друзями", - сказав він.

При цьому Лавров заявив, що не став би драматизувати ситуацію в економічних зв'язках між Росією й Україною.

"Я б не став драматизувати ситуацію в наших економічних зв'язках. Чим тісніші відносини, тим більше виникає конкретних, специфічних тем, які треба вирішувати без надриву через процедури, які існують між корпораціями й між державами, будь то контракт на газ, домовленість про покупку підприємств і залишатися в правовому полі. Це наш підхід", - сказав він.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...