Суд допитав рівно половину свідків у справі Луценка

Середа, 18 січня 2012, 13:59

Печерський суд допитав 74 із 148 свідків у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і закрився до завтра.

Про це повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

74-тим свідком у справі стала завідуюча відділом стилістики та культури мови Інституту української мови НАН Світлани Єрмоленко.

"До мене звернулися на лінгвістичну експертизу більше року тому. Йшлося про тлумачення слів. Я як лінгвіст повинна була сказати, що це означає. Там було кілька питань. Зараз по пам'яті я їх відтворити не можу", - сказала Єрмоленко у своїх вільних свідченнях .

Свідок пояснила, що як лінгвіст вона пояснювала різницю між урочистими і святковими заходами.

Після цього прокурори перейшли до питань, але адвокат Ігор Фомін заперечив.

За його словами, Єрмоленко викликана до суду як свідок, а не як експерт - вказаної експертизи немає в матеріалах справи.

"Якщо прокуратура хоче провести таку експертизу, вона може звернутися до суду з таким проханням. А це свідок, він повинен повідомляти, що йому відомо про обставини кримінальної справи", - сказав адвокат.

Тим не менше, суд продовжив допит.

"Ваша честь, можете готувати телеекран, якщо ви цього свідка допитуєте як експерта, я буду вимагати, щоб їй показали відео святкування дня міліції в 2008 і 2009 році", - обурився Луценко.

Відповідаючи на питання захисту, Єрмоленко пояснила, що вона оцінювала тільки лінгвістичне значення слів, користуючись словниками, але не оцінювала ніяких подій.

"Значення слів залежить від тієї сфери, де вони вживаються", - підкреслила вона.

Завершивши допит, суд оголосив перерву до 9:05 19 січня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News