Медичну картку Тимошенко повернули "на місце"

Середа, 18 січня 2012, 15:17

Медична карта екс-прем'єра Юлії Тимошенко, вилучена СБУ в рамках розслідування кримінальної справи по корпорації ЄЕСУ, повернута в медичний центр "Медіком".

Про це повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" начальник слідчого відділу СБУ в Харківській області Микола Грабик.

За його словами, згідно з чинним кримінально-процесуальним законодавством, медичну документацію вилучали для збору даних, що характеризують обвинувачену особу.

"Слідчий в рамках справи вивчає всі обставини, які пом'якшують або обтяжують покарання. Для цього збираються всі дані щодо особи, зокрема, і про стан його здоров'я", - пояснив Грабік.

Коментуючи заяву посла Франції з прав людини Франсуа Зімере про те, що через допит Тимошенко він не зміг з нею зустрітися, представник СБУ сказав: "Сьогодні проводився не допит, а інші слідчі дії, для проведення яких присутність адвоката не обов'язково".

Як відомо, у вівторок Олександр Турчинов заявив, що Державна податкова служба вилучила з приватної клініки "Медіком" медичну карту Тимошенко, яка спостерігалася в цій клініці більше 10 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News