Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура мовчить про справу Кравченка - адвокат

Четвер, 19 січня 2012, 14:31

Генпрокуратура досі не відреагувала на повернуту їй судом на дорозслідування частину матеріалів "справи Гонгадзе", яка стосується загиблого екс-голови МВС Юрія Кравченка.

Про це сказала представник Мирослави Гонгадзе у суді Валентина Теличенко в інтерв'ю "Deutsche Welle".

"Досудове слідство Генпрокуратури не завершене, але жодної відповіді суду від слідчих у справі Кравченка досі не надійшло", - зазначила адвокат.

Теличенко вважає це вкрай дивним, оскільки "у формулі обвинувачення Пукача фігурують прізвища і Кравченка, і Кучми".

Вона також назвала судові слухання у справі екс-генерала міліції Олексія Пукача дуже важливими для встановлення справжніх винуватців, організаторів та замовників вбивства Георгія Гонгадзе.

Теличенко також незадоволена закритими засіданнями суду, бо це не дозволяє громадськості та пресі оцінити суперечливі свідчення Пукача, який "дає то правдиві, то свідомо неправдиві свідчення".

Пукач, за словами адвоката, однозначно заявляє, що до змови з метою вбивства Гонгадзе безпосередньо були причетні чотири особи: він сам, Юрій Кравченко, Леонід Кучма і Володимир Литвин.

"Ми неодноразово зверталися з цього приводу до суду, але суд каже, що він може розглядати або порушення кримінальної справи, або відмову в такому порушенні. Суд відмовляється реагувати на бездіяльність Генпрокуратури, хоч це було би доцільно, виходячи з принципів верховенства права", - сказала Теличенко.

Представник Міжнародної журналістської правозахисної організації "Артикль 19" Олівер Спенсер минулого тижня заявив, що безкарність злочинців, причетність правоохоронців до вбивства журналістів та поверховий характер розслідувань – це спільні риси для трьох пострадянських держав – України, Білорусі та Росії.

За словами Спенсера, крім справи Гонгадзе, тривогу в журналістських організацій щодо України викликають нерозкриті вбивства ще двох журналістів: Василя Климентьєва та Ігоря Александрова.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування