Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Потерпілий у справі Гонгадзе вимагає відводу судді

Четвер, 19 січня 2012, 20:17

Потерпілий у справі за обвинуваченням екс-працівника МВС Олексія Пукача в убивстві журналіста Георгія Гонгадзе Олексій Подольський вимагає відводу судді, що розглядає справу.

Відповідна заява Подольського є у розпорядженні "Української правди".

Подольський заявляє, що за головування саме судді Полтавцевої Г.А. "приймалися ганебні рішення Київського Апеляційного суду, що у порушення та ігнорування законів України фактично припиняли судове розслідування причетності Леоніда Кучми до злочинів, що були скоєні проти мене та Гонгадзе".

"Саме цей суддя освятив безпрецедентне рішення Печерського суду, виписане перед тим Генпрокуратурою, про те, що генерал Олексій Пукач вбивав Гонгадзе і катував мене без замовлення", - заявив журналіст.

"Не сьогодні, а саме тоді - 2 березня 2011 року, коли суддя Полтавцева власноруч дописала Кримінальний кодекс новою термінологією та не існуючою в українському Праві кваліфікацією: вбивство за злочинним наказом, – починалося псевдосудове відмивання Кучми від крові його політичних опонентів", - вважає потерпілий.

Подольський також заявив, що "суддя Полтавцева як тоді, та і сьогодні послідовно ігнорує право громадян на відкрите і гласне правосуддя".

"Не маю ані найменшої надії на те, що мій відвід буде задоволений. Так само, ще до початку розгляду апеляційних скарг по суті впевнено прогнозую, що рішення судді Полтавцевої попри всі аргументи, попри закони і Конституцію, попри логіку і здоровий глузд буде винесено на користь родини Кучми", - зазначає журналіст.

"Не маю сумнівів і не маю найменшої надії на об’єктивність і неупередженість Апеляційного суду Києва", - уточнив потерпілий, додавши, що робить заяву з метою "документування" чергового епізоду політичної корупції сучасної судової та правоохоронної систем України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...