Данилишин вважає, що євродепутати шкодують про співпрацю з "регіонами"

П'ятниця, 20 січня 2012, 07:29

Опозиційним силам України необхідно тісніше працювати з депутатськими групами Європейського парламенту.

Про це заявив екс-міністр економіки України Богдан Данилишин, який одержав політичний притулок у Чехії, передає УНІАН.

"Оскільки вже багато років партія "Батьківщина" працює з Європейською народною партією для налагодження тіснішої співпраці, партії "Фронт змін" треба активніше працювати з групою нових лібералів, а УСДП – з альянсом соціалістів і демократів, представник яких зараз очолив Європарламент", - вважає Данилишин.

Він зазначив, що європейські соціал-демократи зараз "не дуже утішно" відгукуються про підписання меморандуму про співпрацю з Партією регіонів у 2010 році, і велика ймовірність припинення такої співпраці.

"Я думаю, що зараз Королевській як голові партії соціал-демократичного спрямування в Україні варто піти на підписання нового меморандуму з альянсом соціалістів і демократами в Європарламенті, щоб розширити можливість донесення до євродепутатів інформації про реальну ситуацію в Україні", - зазначив Данилишин.

Він також зазначив, що останнім часом критика ситуації в Україні з боку євродепутатів посилилася. Крім того, Данилишин прогнозує, що незабаром критика з боку соціал-демократів може посилитися.

"Думаю, що найближчим часом ми почуємо нові критичні заяви. Негативна оцінка вже звучала від представників Німеччини, Австрії, Данії. Днями австрійський європарламентарій з фракції соціал-демократів Ханнес Свобода прямо сказав, що Україну вже неможливо вважати демократією", - сказав Данилишин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування