Депутату шиють справу за лазерне шоу на підтримку Тимошенко

П'ятниця, 20 січня 2012, 10:56

Влада порушила кримінальну справу проти керівника Шевченківської районної парторганізації "Батьківщини" Києва Павла Ониськовича та депутата Андрія Павловського.

Про це повідомив бютівець Юрій Одарченко, передає прес-слжуба БЮТ-Батьківщини.

За його словами, справу порушено за ст. 296, ч. 2 Кримінального кодексу – "групове хуліганство". Ця стаття передбачає покарання позбавленням волі на строк до 4 років. 

"Згідно з матеріалами кримінальної справи, привітання Юлії Тимошенко з Новим роком зірвало новорічне свято для всієї України. Маразм влади зайшов так далеко, що ми не здивуємось, якщо завтра це лазерне шоу перекваліфікують на тероризм", - зауважив Одарченко.

При цьому депутат нагадав, що фотографії з фрагментами лазерного шоу на підтримку Юлії Тимошенко здобули перше місце на влаштованому київською адміністрацією фотоконкурсі. 

"Якщо проти наших партійців порушують кримінальні справи за лазерний надпис "Юлі - волю", то що тоді робити, наприклад, з Ахметовим чи Колесніковим, які на відкритті стадіонів у Донецьку та Києві влаштували набагато більш потужні та тривалі лазерні шоу, які до того ж спричинили пожежу?", - запитав Юрій Одарченко. 

"Влада вважає цивілізований політичний протест груповим хуліганством. Не там шукають. Насправді групові злочини відбуваються у владних кабінетах по всій країні", - зазначив народний депутат.

Він повідомив, що партія "Батьківщина" вважає порушену кримінальну справу ще одним проявом політичних репресій та переслідування опозиції. 

"Це ж треба так боятися власних громадян, щоб порушувати кримінальні справи за відрізані стрічки з вінка, за пошкоджені обличчя Януковича на бордах, за лазерне привітання лідеру опозиції!", - заявили в партії "Батьківщина". 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News