Севастополь переведуть на сонячну енергію

Неділя, 22 січня 2012, 09:23

У Севастополі стартував проект "Енергія Сонця - вибір Севастополя".

Про це в суботу повідомив перший заступник голови міської держадміністрації Сергій Савенков, передає УНІАН.

За інформацією віце-губернатора, організатори проекту планують вирішення енергетичних проблем за рахунок заміщення традиційної енергетики альтернативними і відновлювальними джерелами.

При цьому основний наголос передбачається зробити на високий потенціал сонячного випромінювання.

Як додав Савенков, основними компонентами проекту є розробка, узгодження і ухвалення міської програми стимулювання відновлювальних і альтернативних джерел.

Проект здійснюється за підтримки Фонду Східна Європа в співпраці з Севастопольською міською державною адміністрацією, Агентством регіонального розвитку і залучення інвестицій "Фонд "Севастополь", Координатором проектів ОБСЄ в Україні, Посольством Фінляндії в Україні, Агентством з міжнародного розвитку США, Північною екологічною фінансовою корпорацією.

Разом з тим, за словами Савенкова, даний проект – "лише частина розгорнутої владою міста роботи з пошуку альтернативних джерел енергопостачання, які повинні бути задіяні вже протягом року".

"Стрімко зростаючі ціни на енергоносії, а також фактична монопаливність центральної системи теплопостачання несуть загрозу енергетичній безпеці регіону", - сказав чиновник.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...