День Соборності відзначали по всій Україні і навіть в Білорусі

Неділя, 22 січня 2012, 19:47

У різних містах України в неділю відбулися акції з нагоди Дня соборності й свободи.

Символічними живими "Ланцюгами єдності" з’єднали береги Дніпра у Дніпропетровську та Дніпродзержинську.
 
У Дніпропетровську акція відбувалась як неполітична і позапартійна. Крім того, в Дніпропетровську активісти відкрили в неділю пам’ятний камінь на братній могилі бійців армії Української Народної Республіки, які загинули у боях за незалежність.

У Дніпродзержинську в акції на мосту через Дніпро взяли участь понад сто активістів місцевих осередків "Нашої України", ВО "Свобода", УНП, НРУ та інших партій.

На межі Тернопільської та Хмельницької областей відбулася акція "Збруч – ріка єднання!".
 
У Тернополі представники Комітету опору диктатурі з’єднали "живим ланцюгом" пам’ятники Тарасові Шевченку та Степанові Бандері. У заході взяли участь близько 200 людей із символікою низки партій.

У Львові близько чотирьох тисяч чоловік участь у "живому ланцюзі єднання", що простягнувся від пам’ятника провідникові ОУН Степанові Бандері до пам’ятника Тарасові Шевченку. Відбувся також марш опозиційних сил. Учасники акції молились і провели віче.

У центрі Донецька біля пам’ятника Тарасові Шевченку представники опозиційних партій провели мітинг, у якому взяли участь понад 150 осіб.

Також у Донецьку в неділю відбувся так званий російський марш, у якому взяли участь близько 40 людей із проросійських організацій міста та області.

У Рівному на Майдані Незалежності День Соборності зібрав у неділю близько двохсот городян. Представники Комітету опору диктатурі в області провели мітинг, незважаючи на заклик влади відмовитись від масових заходів через оголошену дводенну жалобу за загиблими в недавній автокатастрофі земляками.

У Херсоні біля пам’ятника Тарасові Шевченку пройшов мітинг, на який зібралися близько 400 осіб, серед яких керівники ОДА і облради, представники мерії Херсона, керівники органів виконавчої влади і районних рад у місті Херсоні, представники політичних партій і громадських організацій, студенти.

У Харкові близько 150 активістів обласних організацій ВО "Свобода" та УНП взяли участь в урочистому мітингу біля пам’ятника Тарасу Шевченку.

Зранку біля пам’ятника Шевченку також відбувся урочистий мітинг інших опозиційних політичних партій, які входять до обласного Комітету опору диктатурі. В заході взяли участь близько 200 активістів ВО "Батьківщина", Народного Руху України, партії "Наша Україна", УСДП, ВО "Свобода".

У Севастополі також відбулися заходи, присвячені Дневі соборності і свободи.

Крім того, представники дипломатичного корпусу й української громади в Білорусі відзначили це свято.

Українська громада Мінська й області - культурно-просвітницьке товариство українців "Обрій", "Краяни", "Заповіт" - відзначили День соборності і свободи України культурно-мистецьким заходом "Ти моя, Україно, ти у мене єдина", який пройшов сьогодні в одній з мінських бібліотек.

За матеріалами УНІАН, Радіо Свобода

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування