Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Іващенка прогресує атрофія м’язів - адвокат

Понеділок, 23 січня 2012, 16:19

Під час нещодавнього обстеження у колишнього тимчасово виконуючого обов’язки міністра оборони Валерія Іващенка виявили атрофію м’язів, що прогресує.

Про це адвокат Іващенка Борис Нечипоренко заявив в понеділок на засіданні Печерського районного суду Києва, пише УНІАН.

"Ми наполягаємо на заміні Іващенку запобіжного заходу на підписку про невиїзд, оскільки виникли вагомі обставини – стан його здоров’я викликає велике занепокоєння не лише у захисту, але й у лікарів, які його обстежували вже увосьме", - заявив Нечипоренко.

"Зокрема, медики наголосили, що у порівнянні з попередніми оглядами, стан здоров’я Іващенка погіршився, зокрема наростає ступінь атрофії м’язів, і без стаціонарного лікування, із застосуванням лише медикаментів, ефекту лікування не досягти", - додав адвокат.

При цьому він звернув увагу суду на те, що командування конвойного полку неодноразово саботувало рішення суду про вивезення Іващенка на лікування у медичний заклад, хоча керівництво СІЗО не заперечує проти цього.

На підтримку поданого клопотання про зміну запобіжного заходу, адвокат додав листа Уповноваженого ВР з прав людини Ніни Карпачової, яка також просить суд змінити Іващенку запобіжний захід на не пов’язаний з триманням під вартою.

"Прошу суд врахувати, що за час мого 1,5-річного перебування в СІЗО стан здоров’я дедалі погіршується, а в умовах слідчого ізолятора відсутні як відповідні фахівці, так і відповідне, необхідне для лікування обладнання", - заявив Іващенко.

За його словами, щоб на деякий час вгамувати біль у хребті, він змушений носити корсет, вживати знеболювальні препарати, а для пересування користуватися милицею.

Водночас, сторона державного обвинувачення виступила проти задоволення цього клопотання, пославшись на інформацію Державної пенітенціарної служби, в якій зазначається, що Іващенка минулого тижня обстежила комісія МОЗ, яка рекомендувала йому медикаментозне лікування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування