Іващенко каже, що судді мають його за шматок м'яса

Понеділок, 23 січня 2012, 17:48

Колишній в.о. міністра оборони Валерій Іващенко обурений тим, що прокурори мають висновки лікарів про стан його здоров’я, а йому та захисникам цих документів не надали.

Про це Іващенко заявив у понеділок на засіданні Печерського райсуду Києва після оголошення рішення про відмову у задоволенні клопотання про зміну йому запобіжного заходу з утримання під вартою на підписку про невиїзд, передає УНІАН.

"Прошу звернути увагу на те, що медичні документи, які свідчать про мій стан здоров’я, не отримав ні я, ні мій захист, а у прокурорів вони є в повному обсязі", - сказав Іващенко звертаючись до суду.

При цьому підсудний зауважив, що вже не вперше висновки лікарів щодо стану його здоров’я наступного дня після обстеження отримують представники прокуратури, а йому ці документи надають пізніше.

"Я що, як шматок м’яса з кістками, який не гідний того, щоб надали мені мої ж документи? Чому у прокуратури є ці документи, яких немає у мого захисту. Я прошу суд, на який покладено обов’язок забезпечити рівність прав сторін, звернути на це увагу", - зазначив Іващенко.

Як відомо, Головним управлінням військових прокуратур Генпрокуратури 20 серпня 2010 року було порушено кримінальну справу за звинуваченням Іващенка у зловживанні службовим становищем при підписанні плану санації держпідприємства Міноборони "Феодосійський судно-механічний завод".

Іващенка було затримано у серпні 2010 року. Йому був обраний запобіжний захід - взяття під варту.

За час перебування у СІЗО стан здоров`я Іващенка погіршився, проте суд відмовляє екс-керівнику Міноборони у звільненні з-під варти для лікування.

Розгляд справи Іващенка продовжиться 25 січня о 9:05.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування