Кличко оприлюднив свої "застереження" для опозиції

Понеділок, 23 січня 2012, 18:11

Застереженнями партії "УДАР" до Угоди опозиційних сил є відсутність квотного принципу на мажоритарних округах та неприєднання до КОДу.

Про це йдеться в заяві партії, оприлюдненій у понеділок.

Як відомо, 22 січня лідер "УДАРу" Віталій Кличко підписав Угоду про спільні дії об’єднаної опозиції із застереженнями, оскільки в документі КОДу враховано лише частину засад та критеріїв, які "УДАР" вважає принциповими.

Підписавши угоду, партія "УДАР" не вступає до КОДу, але поділяє критичне ставлення до дій нинішньої влади і, усвідомлюючи необхідність зміни влади, співпрацюватиме з іншими опозиційними партіями під час виборчої кампанії та після виборів.

В партії наголошують на необхідності відновлення довіри в демократичному таборі і сподіваються, що підписання угоди про взаємодію сприятиме цьому.

"Ми запропонували колегам відмовитися від взаємопоборення, хибної і небезпечної риторики про те, які саме визначені партії та кандидати підуть в наступний парламент від опозиції. Бо чим ця риторика відрізняється від заяв можновладців, які для себе вже визначили, хто має бути у новій ВР?", - йдеться в заяві.

Другим застереженням від "УДАРу" є висунення єдиних кандидатів від опозиції у кожному мажоритарному окрузі не шляхом розподілу квот між партіями, а шляхом попереднього відбору таких кандидатів місцевими виборцями у кожному окрузі.

"Партія виходить з того, що принцип балотування у мажоритарних округах "один округ - один кандидат від об’єднаної опозиції" повинен передбачати попередню оцінку кандидатів від опозиційних сил", - заявили в "УДАРі".

"Для визначення єдиного кандидата від об’єднаної опозиції в кожному окрузі проводять незалежні дослідження, які визначать рівень підтримки виборцями і рейтинг усіх кандидатів від цих сил. Результати мають бути оприлюднені не пізніше, ніж за півтора місяці до дня голосування", - уточнили в партії.

"Єдиним кандидатом, якого підтримають усі партії-учасники Угоди, вважається той, хто має найвищу підтримку виборців. Інші кандидати знімають свої кандидатури на користь цього кандидата не пізніше, аніж за місяць до дня голосування", - йдеться в заяві.

Партія домагатиметься врахування зазначених застережень у спільних діях об’єднаної опозиції шляхом переговорів з іншими партіями, які підписали Угоду.

Якщо згоди досягнути не вдасться, "УДАР" вважатиме для себе зобов’язуючими лише ті положення Угоди, які не суперечать висловленим застереженням".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування