Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Санлікар Росії про сири: Україна не бажає вести ділову розмову

Понеділок, 23 січня 2012, 22:45

У російської санітарної служби є серйозні претензії до якості українського сиру, на його постачання можуть бути введені обмеження.

Про це заявив керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".
 
"Все може бути. Якщо ми побачимо таку ж неконструктивну позицію, то це буде досить швидко реалізовано", - сказав він про можливість обмеження поставок.

"Ми будемо діяти строго у відповідності з нашим законодавством. Воно нам дозволяє в самому широкому сенсі реагувати на такого роду порушення. Починаючи зі зняття з реалізації, конфіскації і так далі", - сказав він.

"На жаль, наші контакти з українською стороною компетентних результатів не дали. Ми поки не бачимо бажання вести ділову розмову, а бачимо якісь некваліфіковані коментарі, які часом не мають нічого спільного з предметом обговорення", - повідомив Онищенко.

Як відомо, 12 січня він заявив, що його відомство, проаналізувавши ситуацію на споживчому ринку в сегменті молочної продукції, прийшло до висновку про те, що "за четвертий квартал 2011 року відбулося помітне погіршення споживчих властивостей сирів, що поставляються з України".

"Це помітний сегмент російського ринку. Тільки за останні десять місяців орієнтовний обсяг поставок становить 55,5 тисяч тонн", - сказав Онищенко.

23 січня сайт Росспоживнагляду повідомив, що російська санітарна служба дійшла висновку про те, що українські виробники сиру порушують права російських споживачів, надаючи недостовірну інформацію про склад продукції.

Росспоживнагляд провів вибіркове дослідження зразків сирів, що знаходяться на російському ринку.

"Встановлено, що всі 14 зразків сирів мають у складі рослинні жири, інформація про наявність яких не позначена на етикетці, що вводить в оману споживача продукції і є порушенням федерального закону "Технічний регламент на молоко і молочну продукцію" від 12.06.08 номер 88 - ФЗ", - йдеться в повідомленні відомства.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...