Луценко назвав прокурора шулером і клопом

Вівторок, 24 січня 2012, 08:46

Суд відмовився задовольнити клопотання екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка про відведення прокурора Дмитра Лобаня.

Таке рішення суд виніс після повернення з нарадчої кімнати.

Після цього розпочався допит слідчої у справі Луценка Галини Климович.

Раніше екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко просив у суду відвести прокурора Дмитра Лобаня.

На думку Луценка, є дві причини для відводу прокурора.

З одного боку, на думку Луценка, "це брехня Лобаня" під час прес-конференції про те, екс-міністр відмовлявся від участі в судовому засіданні у п'ятницю.

"Це брехня, що я відмовлявся від участі в судовому засіданні. Я подам в суд на Лобаня, бо в п'ятницю я не відмовлявся, а заявив, що погано почуваюся і вважаю за необхідне надати мені медичну допомогу… коли Лобань потрапить в тюрму, він зрозуміє, що там адміністрація вирішує, кого вести на засідання", - сказав Луценко.

Другою причиною для відводу прокурора Луценко назвав те, що під час прес-конференції Лобань до стадії дослідження доказів стверджував, що 83 свідки свідчили проти Луценка.

"Це брутальна брехня, бо і суд, і журналісти хоча б з останнього дня могли б підтвердити, що свідок Василенко спростувала нав'язані їй покази, свідок Антонюк взагалі не бачила Луценка, а лише видала трудову книгу Приступлюку (водію Луценка)… дивно, як Лобань примудрився побачити у свідченнях усіх свідків факти проти Луценка", - зазначив він

Луценко нагадав, що за час судового засідання лише один свідок дав покази проти нього – це перший заступник міністра Клюєв, який зазначив, що Луценко надав йому наказ у день відпустки Луценка, коли того взагалі не було в місті.

"Лобань є не представником держобвинувачення, а шулером, брехуном і клопом, який живе за рахунок крові тих, хто замовив йому політичне переслідування", – сказав Луценко

У той же час сам Лобань залишив питання на розсуд суду, але зазначив, що на його думку, у черговий раз відбувається перекручування фактів з боку Луценка.

Після цього суд видалився в нарадчу кімнату, у засіданні оголошено перерву.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News