Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кузьмін наказав міліції стежити за оточенням Луценка?

Вівторок, 24 січня 2012, 10:21

Заступник генпрокурора Ренат Кузьмін дав доручення міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку розпочати проведення оперативно-розшукових заходів стосовно оточення Юрія Луценка.

Про це йдеться у журналістському розслідуванні телеканалу ТВі, в якому наводиться "таємний лист" Кузьміна Захарченку.

За словами журналістів, йдеться про зовнішнє спостереження, негласне проникнення в житло, зняття інформації з телефонних ліній та засобів електронного спілкування. 

 

У сюжеті сказано, що в наказі Кузьмін посилається на "сумнівну заяву" одного з головних свідків у кримінальній справі щодо Луценка з боку прокуратури, генерала міліції Михайла Клюєва. 

"Дуже зручний привід, аби поставити під контроль родину Луценка, його адвокатів, а також свідків, котрі ще не виступили в суді", - сказано в сюжеті.

Адвокат Луценка Олексій Баганець вважає, що цим листом Генпрокуратура "грубо порушила вимоги Конституції і законів України".

"Це робиться для того, щоб були хоча б формальні підстави для того, щоб завести оперативно-розшукову справу відносно оточення Луценка, в тому числі, мабуть, і захисників", - сказав він.

Сам Луценко підтвердив, що за його близькими стежать.

"За моїми адвокатами, за членами моєї сім’ї, навіть за друзями ведеться зовнішнє спостереження спецслужбами для того, щоб контролювати будь-які дії оточення Луценка. Це відбувається в рамках незаконно заведеної оперативно-розшукової справи, і працівники міліції фактично виконують незаконні вказівки свого керівництва", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...