Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат Тимошенко звинувачує прокурора у брехні

Вівторок, 24 січня 2012, 13:49

Юлія Тимошенко не керувала ЄЕСУ пiсля обрання до парламенту, стверджує її захистник Сергiй Власенко.

Так він прокоментував заяви заступника генерального прокурора Євгена Блажiвського про те, що у справi ЄЕСУ мiстяться документи, якi пiдтверджують, що в 1997 роцi Тимошенко, будучи народним депутатом України, керувала корпорацiєю ЄЕСУ, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Це чергова брехня", - заявив Власенко журналiстам на брифiнгу бiля Качанiвської виправної колонiї в Харковi, де наразi перебуває Тимошенко.

Вiн зазначив, що всi обвинувачення у справi грунтуються на тому, що, за твердженням слiдчих, Тимошенко, будучи народним депутатом, давала уснi вказiвки, зокрема, бухгалтеру корпорацiї ЄЕСУ.

Власенко зазначив, що вважає цi обвинувачення абсурдними, оскiльки нi сама Тимошенко, нi тi, кому, на думку слiдства, вона давала уснi вказiвки, не пiдтверджують таких фактiв.

Як повiдомлялось, у понедiлок увечерi Блажiвський заявив, що, ставши в 1997 роцi народним депутатом, Тимошенко не припиняла керувати корпорацiєю ЄЕСУ. "Є докази, документи, є все. Це - докази у справi", - сказав вiн.

За iнформацiєю прес-центру СБУ, Тимошенко "обвинувачують в органiзацiї ухилення вiд сплати податкiв на загальну суму понад 4,7 млн грн, розкраданнi та замаху на розкрадання бюджетних коштiв шляхом незаконного вiдшкодування понад 25 млн грн податку на додану вартiсть, службовому пiдробленнi та в ухиленнi вiд сплати 681 тис грн податку на прибуток.

Способом розкрадання бюджетних коштiв було впровадження корпорацiєю ЄЕСУ фiнансової схеми приховування валютної виручки з використанням пiдконтрольних офшорних компанiй".

 За цими епiзодами розпочато ознайомлення обвинувачуваної та захисникiв з матерiалами кримiнальної справи.

У цiй кримiнальнiй справi органи прокуратури заявили цивiльний позов з метою забезпечення вiдшкодування завданих державi збиткiв. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...