Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власенко: Янукович дав команду перетворити 7 років Тимошенко на 12-ть

Вівторок, 24 січня 2012, 13:53

У найближчі тижні почнеться новий судовий процес над ув’язненою Юлією Тимошенко, вважає її захисник Сергій Власенко.

Про це він заявив журналістам у вівторок у будівлі Качанівської виправної колонії в Харкові, де зараз утримується засуджена екс-прем'єр, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я змушений констатувати, що Янукович настільки боїться Юлії Тимошенко, що він дав пряму команду СБУ перетворити 7 років, до яких Тимошенко засуджена Печерським судом Києва, на 12 років", - сказав Власенко.

"За дві години слідчий виділив із великої справи щодо ЄЕСУ частину обвинувачень, за дві години він висунув обвинувачення, за ці ж дві години він надав "конфіденційне" побачення із захисниками. За ці ж дві години дав час на ознайомлення з постановою про притягнення в якості обвинувачуваної", - підкреслив захисник.

За його словами, Тимошенко обвинувачують винятково на підставі усних вказівок, які вона нібито давала.

"Тимошенко обвинувачують у тому, що 14 років тому, через 2 роки після того, як вона пішла з ЄЕСУ, генеральний директор і головний бухгалтер подали декларацію про відшкодування ПДВ. Це роблять усі бізнесмени. ПДВ не відшкодували, але її (Тимошенко) обвинуватили в замаху на державні кошти", - сказав Власенко.

"Друге обвинувачення полягає в тому, що 14 років тому головний бухгалтер подала бухгалтерську звітність у Податкову, у якій були помилки. Її звинуватили у свідомій фальсифікації фінансової звітності. Питання: до чого тут Тимошенко? Кажуть, вона давала усні вказівки", - підкреслив він.

Адвокат зазначив, що якщо суд прийме логіку обвинувачення, то кожен підприємець в Україні буде розглядатися як потенційний злочинець, навіть після виходу з цієї сфери діяльності.

Власенко стверджує, що слідчий сказав, що стаття, за якою обвинувачують екс-прем'єра, передбачає від 8 до 12 років позбавлення волі. За словами захисника, слідчий думає, що суд засудить Тимошенко до 12 років ув’язнення.

"Ми ж розуміємо, від кого йде така вказівка", - зазначив БЮТівець.

Як відомо, слідчий відділ управління Служби безпеки України в Харківській області завершив розслідування справи проти Юлії Тимошенко щодо фінансових порушень корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ).

Юлія Тимошенко "обвинувачується в організації ухиляння від сплати податків на загальну суму понад 4,7 млн грн, розкрадання й замаху на розкрадання бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування понад 25 млн грн податку на додану вартість, службовій підробці й у відхиленні від сплати 681 тис грн податку на прибуток" через схеми приховування валютного виторгу ЄЕСУ з використанням офшорних компаній.

За цими епізодами почали ознайомлення обвинувачуваної і захисників із матеріалами справи.

Триває розслідування щодо організації ухиляння від сплати понад 10 млн грн податків і замаху на розтрату коштів держбюджету в сумі $ 405,5 млн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування