Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко: суд перетворився у підрозділ прокуратури

Вівторок, 24 січня 2012, 14:07

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що суд перестав імітувати законність своєї роботи.

Про це йдеться в заяві Луценка, яку він передав журналістам.

На його думку, дане рішення грубо порушує рівність сторін у суді згідно якої, сторона захисту і сам підсудний має право ставити запитання свідкам звинувачення, допитаних раніше Генпрокуратурою.

"Своїм рішення суд фактично визнає, що в Україні суд керується тільки документами, наданими Генпрокуратурою. Оскільки багато свідків у цьому процесі заявляли про тиск і фальсифікації їхніх показів прокурорами, таке рішення є глибоко тенденційним", - йдеться в заяві.

"Суд перестав бути судом, він перетворився у підрозділ прокуратури", - підкреслює у своїй заяві екс-міністр.

На його думку, "це беззаконня відбувається тому, що всі допитані в суді свідки відкинули звинувачення, висунуті Генпрокуратурою проти Луценка".

"Справа луснула як мильна булька. Тому замовник надав команду читати залишок прихованих протоколів, щоб хоч на них посадити неугодного Луценка. Це вирок професійності, горе прокурора Кузьміна, це вирок судовій системі України, це перший крок до перемоги в Європейському суді з прав людини", - говориться в заяві.

Як відомо, у вівторок суддя Вовк почав зачитувати свідчення більше ніж тридцяти свідків у справі Луценка замість того, щоб заслухати їх особисто у суді.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...