Адвокат Луценка: суд над екс-міністром закінчився

Вівторок, 24 січня 2012, 16:38

Суд у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка фактично завершиться після зачитування більше 30 письмових свідчень свідків без їх присутності.

Про це адвокат Луценка Олексій Баганець заявив у вівторок.

"Цим рішенням суд фактично заткнув рота тим свідкам, які прийшли на судове засідання та розповіли, як це було в дійсності", - повідомив Баганець.

"Також він заткнув рота захисникам, щоб ми не могли правильно формулювати громадську думку стосовно подій, які стосуються цього процесу і взагалі, щоб всі змирилися з тим, що людина, яка потрапляє в опалу до когось з представників влади є беззахисною. Тобто суд не є органом, який буде захищати законні права та інтереси", - додав адвокат.

На думку Баганця, судовий процес по справі Луценка закінчився.

"Я вважаю, що судовий процес у справі Луценка закінчився. Наскільки я розумію, подальші дії це буде чисто оформлення і винесення обвинувального вироку по суду. В цій справі не потрібен ні підсудний, ні захисники", - заявив захисник.

Відповідно до цього Баганець наголосив, що захисники будуть оскаржувати рішення в Апеляційному суді.

В той же час адвокат вважає, що в Україні адвокати безсильні щодо захисту інтересів людини.

Тому захист Луценка вирішив зібрати послів європейських держав і розповісти "про беззаконня, яке твориться в цьому судовому процесі".

"У нас на сьогоднішній день правових засобів захисту інтересів Луценка я вважаю, що немає", - підсумував Баганець.

У вівторок суддя Вовк зачитав 21 письмовий показ свідків.

Наступне судове засідання у справі відбудеться 26 січня о 9 ранку.

Як відомо, у вівторок суддя Вовк почав зачитувати свідчення більше ніж тридцяти свідків у справі Луценка замість того, щоб заслухати їх особисто у суді.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News