Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ПАРЄ вирішили не чіпати українську делегацію

Вівторок, 24 січня 2012, 16:56

Склад української делегації в ПАРЄ залишається без змін, питання про її повноваження знято.

Про це заявив голова комітету з питань правил процедур Егідіюс Варейкіс, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Повноваження будуть відновлені, ми їх під питання не ставимо - ми вирішили, що це не така страшна ситуація, щоб позбавити Україну права голосу, але те, що порядку в нашому спілкуванні не вистачає, це - факт", - сказав він.

За його словами, зараз склад делегації "залишається таким, як є, але якщо український парламент вирішить його змінити - це справа української сторони".

Варейкіс також повідомив, що як голова напише листа президенту ПАРЄ про те, що між ПАРЄ і Верховною Радою існує "недостатній рівень комунікації, що ми не отримуємо достатньо інформації і нам не до кінця ясна методика пропорцій (складу делегації)".

Голова української делегації Іван Попеску (Партія регіонів) підтвердив, що в рамках пленарного засідання з питання повноважень української делегації "доповіді не буде", і також підтвердив, що склад делегації залишається незмінним.

"Проблема полягала не в порушенні квотного принципу, а в не вказанні партійної приналежності", - пояснив він.

У зв'язку з цим, за словами Попеску, буде написано відповідний лист на ім'я голови Верховної Ради, в якому буде прохання "вказати партійну приналежність депутатів".

"Питання вирішується чисто технічно", - сказав депутат.

Тим часом, як повідомляє прес-служба партії "Батьківщина", на засіданні комітету з питань регламенту та процедури ПАРЄ було ухвалено рішення, що президент ПАРЄ Жан-Клод Міньйон звернеться до голови Верховної Ради Володимира Литвина з вимогою забезпечити справедливе представництво в українській делегації ПАРЄ.

"Комітет прийняв рішення про направлення листа спікеру українського парламенту від президента ПАРЄ у зв'язку з неповноважним представництвом опозиційної фракції "БЮТ-Батьківщина" особами, які виключені з фракції", - повідомив депутат Сергій Соболєв, який перебуває в Страсбурзі.

Як відомо, БЮТ і НУНС вимагали зняття повноважень української делегації у зв'язку з тим, що три колишні представника фракції БЮТ-Батьківщина - Володимир Пилипенко, Валерій Писаренко і Олександр Фельдман - покинули фракцію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування