У Грищенка запевняють, що Євросоюз знайде позитив у питанні віз

Вівторок, 24 січня 2012, 18:18

Оцінка Європейською комісією Першої фази Плану дії щодо лібералізації візового режиму між Україною і ЄС матиме збалансований позитивний характер.

Про це заявили в прес-службі Міністерстві закордонних справ.

Як відомо, у вівторок "Українська правда" оприлюднила лист заступника міністра закордонних справ Павла Клімкіна до першого віце-прем'єра Андрія Клюєва.

Дипломат інформував Клюєва, що МЗС готує разом з євроструктурами другу оцінку прогресу України у виконанні Першої фази Плану дії щодо лібералізації візового режиму.

"У цьому контексті Єврокомісія і Європейська служба зовнішньої діяльності привертають увагу до відсутності прогресу у виконанні декількох ключових завдань, які залишаються в рамках Першої фази плану, що може негативно позначитися на змісті остаточної редакції другої оцінки", - зазначає Клімкін.

За його словами, європейські чиновники зафіксували відсутність прогресу в трьох напрямках:

- ухваленні Закону, яким запроваджуються біометричні документи для виїзду за кордон;

- ухваленні Закону про створення окремого антикорупційного органу;

- затвердженні Стратегії боротьби з дискримінацією в Україні та ухвалення окремого антидискримінаційного закону.

В прес-службі міністерства уточнили, що по цим питанням "по суті, залишається завершити роботу".

Після цього за даними МЗС потрібно "підписати вже парафовану угоду про співробітництво з Євроюстом та завершити переговори про оперативне співробітництво з Європолом".

"Наразі Європейська комісія на основі наданого нами матеріалу завершує підготовку другої оцінки прогресу, досягнутого Україною у виконанні Плану дій. Ми очікуємо на її офіційну передачу вже ближчим часом", - заявили у відомстві.

"За нашими даними, ця оцінка матиме збалансований позитивний характер, міститиме конкретні рекомендації щодо завдань, виконання яких дозволить ще цього року перейти до другої і останньої фази виконання Плану дій. Розраховуємо, що до середини першого півріччя цього року законодавча фаза Плану буде повністю виконана", - уточнили в прес-службі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News