Банкова засекретила, хто з чиновників має пільги

Вівторок, 24 січня 2012, 19:34

Адміністрація президента відмовилася повідомити, хто з мешканців урядових резиденцій "Конча-Заспа" та "Пуща-Водиця" мають пільги на комунальні послуги.

Про це ідеться у відповіді на запит "Української правди", отриманій від адміністрації президента.

У листі сказано, що порядок оплати за користування приміщеннями в резиденціях "Пуща-Водиця" і "Конча-Заспа" визначено закритим розпорядженням Кабміну №31 від 19.01.1994 року.

"Інформація, яка міститься у цьому документі, віднесена Кабінетом Міністрів до інформації з обмеженим доступом", - сказано в листі.

Окрім того, як стверджує адміністрація президента, перелік чиновників, які мають пільги, забороняє поширювати закон "Про захист персональних даних".

"Відповідно до статті 22 Закону України "Про доступ до публічної інформації" розпорядник інформації має право відмовити в задоволенні запиту, коли інформація, що запитується, належить до категорії інформації з обмеженим доступом", - сказано в листі.

Раніше "Українська правда" повідомляла про практику надання пільг на сплату комунальних послуг чиновниками, які проживають в резиденціях "Конча-Заспа" і "Пуща-Водиця".

Достеменно відомо, що 50% знижку на комунпослуги в "Конча-Заспі" секретним указом президента Ющенка отримав спікер парламенту Володимир Литвин.

Водночас повний перелік пільговиків засекречено.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування